Tulevat pennut 2024

Odotamme seuraavaa pentuetta kesällä 2024. Arvioitu astutusajankohta on touko-kesäkuussa. Jos olet kiinnostunut tästä pentueesta, täytä lomake Yhteys-sivulta.

Kerron lisää vanhemmista astutuksen tapahduttua onnistuneesti.

Pari sanaa Aurinkolan kennelin tyylistä

Meille syntyy pentuja harvoin ja harkitusti. Mietin tarkkaan yhdistelmiä, vanhempien luonteita sekä terveyttä. Tavoitteenani on, että en omilla valinnoillani huononna rotua.

Koska gööttien terveys on minulle tärkeä, haluan että  meiltä lähteneet koirat viedään viralliseen terveystarkastukseen 1-2 vuoden iässä. Käytän jalostukseen vain terveystarkastettuja ja geenitestattuja koiria. Pyrin noudattamaan rotuyhdistyksen julkaiseman Jalostuksen tavoiteohjelman suosituksia.

Sosiaalistan pennut normaaliin perhearkeen. Ne elävät olohuoneessamme kolmeviikkoisista eteenpäin ja tottuvat pikkuhiljaa perheen aikuisiin göötteihin ja vierailijoihin.

Sirutan ja rekisteröin pennut Suomen Kennelliittoon. Madotan pennut neljä kertaa ennen luovutusta, ja luovutusviikolla ne käyvät eläinlääkärin tarkastuksessa. Luovutuksen yhteydessä pennunostaja saa rekisteritodistuksen, eläinlääkärin todistuksen ja kirjallisen hoito-ohjeen.

Mitä odotan ja toivon?

Pyrin valitsemaan jalostukseen parhaat mahdolliset koirat, joiden terveystulokset eivät huononna rotua ja luonteet täydentävöt toisiaan

Siksi toivon, että kasvattini viedään virallisiin terveystarkastuksiin ja jalostustarkastukseen. Muutamaan näyttelyyn viemisellä varmistamme koiran hyvät tavat, sosiaalistumisen ja rodunomaisen ulkonäön. 

Edellytän, että pentua tuodaan nähtäväksi minulle kasvuaikana eli ensimmäisten kuuden kuukauden aikana. Näin voimme yhdessä paneutua pennun kasvuun ja kehitykseen. Olen kiinnostunut meiltä lähteneistä koirista koko niiden elämän ajan. 

Olen apuna ja tukena kasvattieni omistajille ja opastan myös näyttelyiden ensiaskelissa.  Pennunomistajan on itse koulutettava koiransa niin että se osaa käyttäytyä ihmisten ilmoilla.

Toivon kasvattieni omistajilta halua sitoutua yli vuosikymmenen ajan kestävään kumppanuuteen göötin kanssa, vastuuntuntoa sekä aktiivista ja jonkin verran liikunnallista elämäntapaa. Vaikka göötti saattaakin viihtyä sohvalla, se tarvitsee runsaasti metsälenkkejä, aivovoimistelua ja muita koirakavereita!