Pentuja viikolla 50/2023


Seuraavaa pentuetta odotamme koirille Fani, Aurinkolan Faina ja Zlatan, Tridents Ingo. Pentujen on määrä syntyä viikolla 50/2023.

Aurinkolan Faina FI54074/20

Fani on 3-vuotias pitkähäntäinen, punaruskea ja melko vilkas sekä ihmisiin kiintynyt gööttityttö. Se on ollut ikänsä terve ja on saanut seuraavat tulokset virallisissa terveystarkastuksissa:

  •  lonkat B/C indeksi 100
  • silmäpeilaus ok, peilaus tehty 2/2022
  • polvet lat 1 / lat 1
  • kyynärnivelen inkongruenssi 0/0
  • gööttien PRA geenitestitulos 'kantaja'
  • hyväksytty jalostukseen Länsigöötanmaanpystykorvat ry:n jalostustarkastuksessa v. 2022 yleiskuvalla 'erittäin hyvä'

Tridents Ingo FI32722/17

Zlatan on 6-vuotias gööttiherra, pitkähäntäinen, rauhallinen, punaruskea väriltään ja ihmisen ystävä. Myöskään Zlatanilla ei ole sairaushistoriaa ja tässä sen tulokset virallisista terveystarkastuksista:

  • lonkat A/A indeksi 111
  • silmäpeilaus ok, peilaus tehty v. 2019 ja 2022
  • gööttien PRA geenitestitulos 'kantaja'
  • hyväksytty jalostukseen Länsigöötanmaanpystykorvat ry:n jalostustarkastuksessa v. 2020 yleiskuvalla 'erittäin hyvä'

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 5 sukupolvella on 0,20.

Yhdistelmän laskennallinen lonkkaindeksi on 105,5.

Tulevan pentueen sukutaulu löytyy Koiranetistä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI32722%2F17&RekNoE=FI54074%2F20&Sukupolvet=5

Pari sanaa Aurinkolan kennelin tyylistä

Meille syntyy pentuja harvoin ja harkitusti. Mietin tarkkaan yhdistelmiä, vanhempien luonteita sekä terveyttä. Tavoitteenani on, että en omilla valinnoillani huononna rotua.

Koska gööttien terveys on minulle tärkeä, haluan että  meiltä lähteneet koirat viedään viralliseen terveystarkastukseen 1-2 vuoden iässä. Käytän jalostukseen vain terveystarkastettuja ja geenitestattuja koiria. Pyrin noudattamaan rotuyhdistyksen julkaiseman Jalostuksen tavoiteohjelman suosituksia.

Sosiaalistan pennut normaaliin perhearkeen. Ne elävät olohuoneessamme kolmeviikkoisista eteenpäin ja tottuvat pikkuhiljaa perheen aikuisiin göötteihin ja vierailijoihin.

Sirutan ja rekisteröin pennut Suomen Kennelliittoon. Madotan pennut neljä kertaa ennen luovutusta, ja luovutusviikolla ne käyvät eläinlääkärin tarkastuksessa. Luovutuksen yhteydessä pennunostaja saa rekisteritodistuksen, eläinlääkärin todistuksen ja kirjallisen hoito-ohjeen.

Mitä odotan ja toivon?

Pyrin valitsemaan jalostukseen parhaat mahdolliset koirat, joiden terveystulokset eivät huononna rotua. Siksi toivon, että kasvattini viedään virallisiin terveystarkastuksiin ja jalostustarkastukseen. Muutamaan näyttelyyn viemisellä varmistamme koiran hyvät tavat, sosiaalistumisen ja rodunomaisen ulkonäön. 

Edellytän, että pentua tuodaan nähtäväksi minulle kasvuaikana eli ensimmäisten kuuden kuukauden aikana. Näin voimme yhdessä paneutua pennun kasvuun ja kehitykseen. Olen kiinnostunut meiltä lähteneistä koirista koko niiden elämän ajan. 

Olen apuna ja tukena kasvattieni omistajille ja opastan myös näyttelyiden ensiaskelissa.  Pennunomistajan on itse koulutettava koiransa niin että se osaa käyttäytyä ihmisten ilmoilla.

Toivon kasvattieni omistajilta halua sitoutua yli vuosikymmenen ajan kestävään kumppanuuteen göötin kanssa, vastuuntuntoa sekä aktiivista ja jonkin verran liikunnallista elämäntapaa. Vaikka göötti saattaakin viihtyä sohvalla, se tarvitsee runsaasti metsälenkkejä, aivovoimistelua ja muita koirakavereita!